Harmonia

Kun huoneen mittasuhteet, siellä käytetyt materiaalit ja värit sekä kalusteiden koko ovat tasapainossa, on huoneessa miellyttävä olla. Suunnittelija osaa yhdistää nämä asiat kokonaisuudeksi huoneesta toiseen.

Kauneus

Uusi näkökulma sisustukseen voi syntyä vaikka kalusteiden paikkaa vaihtamalla. Tarpeettomien esineiden karsinta tuo jonkun muun asian paremmin esille. Sisustaja voi auttaa näkemään mitä ne ovat. Kaikkea ei myöskään tarvitse uusia kerralla, voiko kenties jonkun vanhan esineen kunnostaa maalaamalla?

Väri

Valon suunta ja sävy vaikuttavat siihen millaisia värejä kalusteissa, seinissä, verhoissa, matoissa ja muissa tekstiileissä kannattaa käyttää. Materiaalien värit ja tuntu vaikuttavat meihin monella tavalla. Jokaiselle löytyy väripaletti, joka tuntuu omalta juuri tähän kotiin.

Ilo

Kotona pitää olla itselle iloa tuottavia esineitä ja asioita. Se voi olla taideteos, perintökaluste, kaunis esine, tuoreet kukat, lapsen piirros. Jotakin itselle merkityksellistä. Tällaiset asiat ovat tärkeitä suunnittelun lähtökohtia.

Arki

Kun kaikki kotona toimii niin, ettei mikään ärsytä ja kaikelle on oma paikkansa, on sisustus onnistunut. Sitä ei oikeastaan edes huomaa. Koti ei ole kulissi vaan asukkaidensa näköinen paikka.

Toiminta

Kotiin hankittavat kalusteet ja niiden järjestys suunnitellaan asukkaiden tarpeen mukaan. Tärkeää on kuunnella kaikkien ajatuksia. Sen pohjalta sovitetaan jo olemassa olevia asioita uusiin.

Tunnelma

Kotiin saadaan kerroksellisuutta, kun yhdistellään uutta ja vanhaa, kiiltävää ja mattaa, läpikuultavaa ja peittävää. Sopivassa suhteessa kontrasteja tuo elämän makua ja kotiin mielenkiintoisuutta.

Onni

Historia ja elämä saavat näkyä. Asukkaiden kiinnostuksen kohteet ja harrastukset ovat tärkeitä, niistä luodaan kodikkuus. Kaiken ei tarvitse olla täydellistä. Sisustus mukautuu elämään.